WF Nieuws

Laatste Alzheimerscafé Heerhugowaard in teken van het stellingenspel

HEERHUGOWAARD – Het Alzheimercafé van 8 mei was de laatste bijeenkomst voor de zomerstop. Op het programma stond het stellingenspel. Hiermee gingen de deelnemers met elkaar discussiëren over thema’s rond dementie. Daarnaast werd er met elkaar teruggeblikt op de thema’s van het afgelopen seizoen.

De groep aanwezigen was deze keer klein. Hierdoor was er veel ruimte voor het vertellen van eigen ervaringen. Zo werd er veel gedeeld, mensen herkenden zichzelf in situaties die je als mantelzorger, maar ook als professional tegenkomt. De aanwezigheid van de heer Dirkmaat van de Seniorenpartij en ouderenverpleegkundige Emmarieke Vriend zorgde ervoor dat er ook informatie vanuit de gemeente en regelgeving gegeven werd.

Aan het eind van de avond werden onderwerpen voor het nieuwe seizoen geïnventariseerd. De werkgroep van het Alzheimer Café maakt op basis hiervan een nieuw programma. Het eerstvolgende Alzheimer Café is op 11 september.

Het Alzheimer Café is voor mensen met dementie, partners, familieleden en overige belangstellenden die geïnteresseerd zijn in het onderwerp. De bijeenkomsten vinden plaats in Wijkcentrum De Horst, Van Eedenplein 5.

Tips?

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp