WF Nieuws

Hoornse voetballer Brandley Kuwas gaat in Dubai voetballen

ALMELO – Brandley Kuwas maakt na het seizoen een lucratieve overstap. De aanvaller van Heracles Almelo vervolgt zijn loopbaan bij Al Nasr in de Verenigde Arabische Emiraten.

De 26-jarige Kuwas tekent bij de club uit Dubai een contract voor twee jaar met de optie voor nog een seizoen. Hij lag nog tot medio 2020 vast bij Heracles. Heracles ontvangt volgens NH Sport zo’n 2,5 miljoen euro voor de speler.

De in Hoorn geboren aanvaller kwam sinds 2016 uit voor de club uit Almelo, die hem overnam van Excelsior. Kuwas begon zijn carrière in het betaalde voetbal in 2012 bij FC Volendam, waar hij drie seizoenen speelde.

De aanvaller speelde in drie seizoenen bij Heracles 103 officiële wedstrijden voor de Almeloërs, waarin hij 23 keer scoorde en maar liefst 41 assists gaf.

Alleen Ajax-middenvelder Hakim Ziyech leverde sinds 2016 meer assists in de Eredivisie dan Kuwas, die ook dit seizoen op dreef is. In 32 competitieduels was de viervoudig international van Curaçao goed voor tien doelpunten en elf assists.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@wfnieuws.nl

Reageer op dit onderwerp