WF Nieuws

Foto  Westfries Museum Hoorn: Toos Brink

Hoorn zet invoer toeristenbelasting ondanks veel protesten toch door

HOORN – Met vrijwel de gehele middenstand tegen heeft de gemeenteraad van Hoorn de horde over de toeristenbelasting genomen en ingevoerd, het CDA Hoorn Lokaal, ChristenUnie en de Fractie Tonnaer probeerden nog om de ingangsdatum te verplaatsen naar 1 januari 2020 om zo de bedrijven die met de toeristenbelasting te maken krijgen de tijd te geven zich er op voor te bereiden, maar dat haalde geen meerderheid zodat vanaf 1 juni aanstaande de mensen die Hoorn bezoeken en verblijven 2 euro per dag toeristenbelasting gaan betalen.

Vanuit de horeca kwam veel weerstand, Horeca-ondernemer Tool verwoordde het als als oneerlijk, omdat bedrijven verschillende tarieven zullen gaan hanteren voor toeristen die naar Hoorn komen, bijvoorbeeld met de camper of de boot.

Een amendement van de VVD om de watersporter/toeristen geen toeristenbelasting te laten betalen haalde het ook niet, de VVD is van mening dat deze groep dubbel gepakt wordt omdat zij ook al havengelden betalen. Diverse andere fracties zien vooral het spookstad spook verschijnen, bang dat de toerist Hoorn links gaat laten liggen vanwege de toeristenbelasting.

Na een schorsing ging de meerderheid akkoord met invoering van de toeristenbelasting.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp