WF Nieuws

Foto aangeleverd

Kom ook naar de reddingsbootdag bij reddingsstation Wijdenes

WIJDENES – Zaterdag 11 mei organiseert Reddingstation Wijdenes van 10:00 tot 16:00 uur Reddingbootdag, Wijdenes. Reddingbootdag is dé dag voor donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van Reddingstation Wijdenes.

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die het reddingstation een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag. Want deze donateurs steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op de reddingboot. Op vertoon van hun boarding pass kunnen donateurs gratis aan boord stappen. Voor wie (nog) geen donateur is, is meevaren ook mogelijk. U kunt zich ter plekke inschrijven als donateur.

Om 14.30 uur is er een spectactulaire fly-by van de NH90-maritieme gevechtshelikopter!

Naast het meevaren op een reddingboot zijn er ook andere activiteiten tijdens Reddingbootdag. Neem een kijkje in het voertuig van het Rode Kruis Noodhulpteam en Brandweer Hem/Venhuizen (Brandweer Noord-Holland Noord), stap aan boord bij het jeugdzeilen van WSV De Broekerhaven (Jeugdzeilen Broekerhaven) of in een kano van Kanovereniging Poseidon, leer redden bij Reddingsbrigade De Streek, rijd een rondje mee op de stoere quad van Rode Kruis Schagen EHV team, stap op een SUP van VANDENBERG Surf & Snow of beschilder jouw eigen klompbootje!

Tot zaterdag 11 mei in de haven van Wijdenes!

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp