Frank Vlaar en Patrick en Henry Stroet rijden de ‘rammelbakkenreis’

WERVERSHOOF/BENNINGBROEK – Frank Vlaar uit Benningbroek en Patrick en Henry Stroet uit Wervershoof gaan een enorme uitdaging aan. In zeven dagen van Breda naar Nice en weer terug. De West-Friezen gaan 5 mei van start, schrijft onze nieuwspartner Rodi Media.

De voorbereidingen zijn al maanden in volle gang en hun ‘rammelbak’ is bijna klaar voor de strijd. De Rammelbakkenreis is een tocht in een oude ‘rammelbak’ (auto) met een maximale aanschafwaarde van 750 euro en niet jonger dan bouwjaar 2000. Het oude ‘beestje’ moet het nog maar even volhouden, volgens de deelnemers. “Onderweg krijg je een route voor de Rammelbakkenreis. Dit is geen alledaagse route. We vermijden zoveel mogelijk de snelweg, zodat we door de kleine dorpjes rijden. Daarnaast moeten alle deelnemers originele opdrachten doen tijdens de reis, zodat we met de andere teams kunnen concurreren op de ranglijst. Uiteraard wint de nummer 1 een leuke prijs.”

De deelnemers moeten 2.500 kilometer afleggen in een week tijd. “We gaan met vijftig auto’s en twee foodtrucks. De campings staan al vast en de route gaat door een aantal landen. Een leuke race waar het puur gaat om saamhorigheid met een spelelement. Ik weet zeker dat we een hoop lol gaan beleven, naast de enige spanning dat je met pech kan komen te staan.”

Vriendschap

Patrick en Frank zijn al jarenlang vrienden en kennen elkaar van de KTS. Hun team heet daarom de KTS-bikkels. Henry is de broer van Patrick en kon ook aanhaken. Frank: “Patrick en ik zaten vier jaar lang naast elkaar op de technische school in Hoorn. We volgden samen de monteursopleiding. Nu 36 jaar later zijn we zo’n 48 à 49 jaar oud en komt onze opleiding ons zeker van pas tijdens de race.” Het team heeft hun ‘rammelbak’ geverfd, beplakt, geschroefd en staken veel uren arbeid in het resultaat waar ze mee deelnemen: een flitsende lichtgevende blauwe Volvo, die de show steelt.

Bewuste keuze

De Rammelbakkenreis is een bewuste keuze van de mannen. “Het kan natuurlijk zijn dat we panne hebben met de auto. We hebben veel gereedschap mee om de boel te repareren. Maar ja, het is een oud barrel. Er zijn natuurlijk ook andere tochten, maar om zeker te zijn van een goede thuiskomst kozen we hiervoor. We kunnen altijd nog op de trein stappen om terug te gaan naar huis”, lacht Frank.

Onderweg kamperen ze in zelf mee gebrachte tenten. De mannen zijn er klaar voor. Op naar Nice!

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.