WF Nieuws

Foto: Shutterstock

14% kinderen Heerhugowaard maakt kans op onderwijsachterstand.

HEERHUGOWAARD – Het CBS heeft cijfers naar buitengebracht waaruit blijkt dat van de 6.365 kinderen in Heerhugowaard maar liefst 14% kans maakt om met een achterstand in het onderwijs te maken te krijgen.  De VVD-fractie in de raad van Heerhugowaard maakt zich ernstige zorgen en wil van het college weten op welke manier in Heerhugowaard de samenwerking gezocht wordt met de basisscholen om de kans op onderwijsachterstanden zovele mogelijk te verkleinen.

Maar ook vraagt de VVD zich af wat de oorzaken zijn dat er in de Rivierenwijk (31% van de kinderen), in de Bomen-Recreatiewijk (23%) en in de Molenwijk (20%) van de kinderen een achterstand hebben in het onderwijs vergeleken met de andere wijken in Heerhugowaard.

VVD’er Wesley Boer wil van het college weten welke rol het college voor zichzelf weggelegd ziet om samen met de scholen in Heerhugowaard op te trekken om zo de achterstanden van kinderen in het onderwijs te beperken en ze een grotere kans op een betere toekomst te geven.

Tips?

 
Reageer op dit onderwerp