WF Nieuws

Foto: PvdA Hoorn
Foto: PvdA Hoorn

Geluidsoverlast Oosterblokker, zo kan het niet langer zegt PvdA Hoorn

OOSTERBLOKKER – Na een drukke dag werken is rust welverdiend. Deze luxe hebben de mensen in Oosterblokker niet. Het 24 uurs transportbedrijf Pyxis/transmission draait op volle toeren waarbij het een komen en gaan is van vrachtwagens op het bedrijventerrein Gildenweg. Precies langs de voordeuren, dag én nacht. Na aanhoudende klachten van bewoners en omdat de wethouder Ben Tap hier onvoldoende gehoor aan geeft, is de PvdA donderdagochtend om 5 uur op pad gegaan om dit zelf te ervaren.

Toen de PvdA-Hoorn voor het ochtendgloren aankwam, konden zij al binnen tien minuten meer dan 13 vrachtwagens tellen die druk bezig waren met het laden en lossen. De bewoners geven aan dat de overlast al langer speelt. Sinds 1989 maken zij al bezwaar tegen het uitbreiden van het bedrijventerrein. Zonder veel succes.

Tekst loopt door onder de foto’s

Op papier waren er toezeggingen door de gemeente gedaan over o.a. de geluidsnormen, het aantal vrachtwagens en de tijden. Dit, in samenspraak met de bedrijven op de Gildenweg. In de realiteit komt hier echter weinig van terecht. Sterker nog, op het bedrijventerrein zijn er zelfs capaciteitsverhogingen geweest. Dit heeft nog meer geluidsoverlast tot gevolg, onveilige verkeerssituaties en tal van andere problemen. Bewoners geven bij het bezoek van de PvdA aan dat sommige van hen zelfs moesten uitwijken, voor meerdere dagen per week, naar een camping om te kunnen slapen.

De PvdA-Hoorn vindt dat dit niet meer langer kan. Zij gaan vragen stellen aan de wethouder over o.a. hoe dit zo ver heeft kunnen komen. Ook willen zij dat er oplossingen worden gevonden voor deze bewoners. Het is tijd voor actie, het is tijd voor zekerheid.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp