WF Nieuws

Uitslaande brand verwoest (woon)boerderij

BOBELDIJK – Bij een woning aan de Bobeldijk in Bobeldijk is maandagavond een grote brand uitgebroken. Op beelden is te zien dat de vlammen metershoog uit het pand slaan.

Volgens de veiligheidsregio zijn er geen bewoners meer in de woning. Wel staat er voor de zekerheid een ambulance stand-by. De brandweer is met meerdere tankautospuiten en een hoogwerker aanwezig om het vuur te blussen.

Volgens een buurvrouw van een woning zo’n 250 meter verderop is het dak er inmiddels helemaal af. “Daar blijft weinig van over, vrees ik”, vertelt ze aan NH Nieuws. “Er woonden zover ik weet Poolse jongens in de woning, arbeiders. Heel vriendelijk zijn ze. Wij hebben een eierbedrijf en ze kwamen regelmatig eitjes halen. Dit gun je natuurlijk niemand.”

Jong gezin

De buurvrouw hoeft haar woning niet uit, maar vreest wel voor het pand naast de vuurzee. “Dat is een nieuwbouwhuis en daar woont een jong gezinnetje. Ik hoop dat het hun bespaard blijft!”

Tips?

Reageer op dit onderwerp