Noodkreet, staan er straks 400 turners/ster op straat?

MEDEMBLIK/STEDE BROEC – De turntoekomst van 400 turners en turnsters in Westfriesland staat op het spel door het sluiten van de turnhal/freerunhal in Stede Broec. Medemblikse Marja Heerdt, voorzitster van de gymnastiek- en turnvereniging GTS uit Stede Broec laat een noodkreet horen omdat de huur per 1 juni aanstaande is opgezegd. Onder de turnsters ook de uit Medemblik afkomstige Tess Spil die turnt bij OSS Medemblik en bij GTS Stede Broec.

Marja Heerdt vertelt aan Medemblik Actueel: ,, Vorig jaar mei kregen we bericht dat de huur we onze turnhal en freerunhal per 1 juni aanstaande is opgezegd. Dat had een hele trieste reden: het plotseling overleiden van de eigenaar. Zijn vrouw woont nu alleen in een prachtige villa op het industrieterrein van Grootebroek achter onze hallen. Ze wil daar uiteraard niet alleen blijven wonen. En ze is verplicht de woning samen met de hallen te verkopen.

Dat betekent dus dat wij of eigenlijk onze 400 leden op korte termijn letterlijk geen dak meer boven het hoofd hebben en op straat staan. En dat in een tijd dat bewegen zo belangrijk is.

We hebben in mei vorig jaar de hulp van de gemeente ingeroepen, maar dat heeft tot  nu toe tot niets geleid. Dinsdag 9 april mocht ik namens de vereniging het woord voor tijdens de commissie samenleving. Na afloop werd de wethouder in de gelegenheid gesteld vragen van de commissieleden te beantwoorden. Toen is ons duidelijk geworden dat de wethouder NIETS voor ons kan/wil doen. Ondanks allerlei beloftes tijdens gesprekken die we de afgelopen maanden met hem gevoerd hebben. We waren werkelijk verbijsterd!

Helemaal toen bleek dat de de fracties niet op de hoogte waren van de actuele stand van zaken en de informatie die wij hebben gedeeld met de gemeente en de wethouder in zijn beantwoording aan de commissieleden enkele onwaarheden vertelde.”

Heerdt hoopt door de publiciteit te zoeken dat de gemeente Stede Broec toch nog de zo noodzakelijke 265.000 euro wil investeren om zo de toekomst van de turnvereniging in Stede Broec veilig te stellen en de 400 turners en turnsters onderdak te geven.

De moeder van Tess Spil is een petitie begonnen om Stede Broec over te halen hun beslissing te herzien.

Voor de camera van onze nieuwspartner WEEFF vertelt Marja Heerdt haar verhaal en hoe nijpend de situatie is voor de turnvereniging.

[signoff]