WF Nieuws

Foto aangeleverd

De Localsstoomtramloop is een succes!

MEDEMBLIK – Het station in Medemblik kleurden afgelopen zondag oranje. Na maanden voorbereiding was het eindelijk zo ver: de stoomtram mocht de sportieve passagiers naar de startpunten in Opperdoes en Twisk brengen voor de eerste editie van de Localsstoomtramloop.

De Stoomtramloop is in 2004 voor het eerst georganiseerd. Toen 2 jaar geleden werd besloten met dit unieke loopevenement te stoppen, vonden vele lopers dit erg jammer. Dit heeft Stichting Medemblik Sport samen met Loopgroep Medemblik dit jaar doen besluiten om de Stoomtramloop in een vernieuwde versie opnieuw te gaan organiseren. En zo stapten rond 12.30 uur de deelnemers van dit hardloop evenement de ruim 100 jaar oude stoomtram in. Een hoop lachende gezichten en gevoel van samenhorigheid. Of, zoals een deelnemer zei: “het lijkt wel of we met zijn allen op schoolreis gaan!”

De eerste stop was Opperdoes waar de deelnemers aan de 5 kilometer werden opgewacht door de fanfare. Na dat de machinist fluit gaan de lopers van start; via een prachtig stukje West-Friesland terug naar Medemblik. De tweede locomotief met wagons neemt de rest van de deelnemers mee naar Twisk waar iets na enen de fluit klonk als aftrap van de 10 kilometer die door het historische Twisk, het prachtige waterbergingsgebied, over het erf van boer Gerard, door Opperdoes de weg terug naar Medemblik renden.
Het mooie parcours en prachtige weer zorgden voor snelle tijden!

De prijsuitreiking vond plaats bij Grand Cafe Locals waar de heer Van den Broeke werd verrast door de gulheid van de deelnemers die met elkaar vrijwillig € 425,- doneerden aan de Stichting Museum Stoomtram Hoorn- Medemblik. De donatie wordt besteed aan de restauratie van de Tram voor Bello.

Het was nog lang gezellig op het zonnige terras van Grand Cafe Locals.

Uitslagen Locals Stoomtramloop 2019:

Heren 5KM:

 1. Reinier Wardenaar: tijd: 18:16
 2. Wessel Groot:  tijd: 19:49
 3. Frank Visser: tijd: 1958

Dames 5KM:

 1. Amber Hoffer – Regts:  tijd: 22:43
 2. Nynke Hopmans: tijd: 22:48
 3. Luiza Mielema Wubben: tijd: 22:55

Heren 10KM:

 1. Marco Bot: tijd: 38:50
 2. Edwin Huisman: tijd: 39:10
 3. Robert-Jan Goldhoorn: tijd: 39:27

Dames 10KM:

 1. LIsette Boon: tijd 48:12
 2. Mariëlle Baranski: tijd: 49:45
 3. Karin Kee & Mandy van der Woude: tijd 51:57
Tips?

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp