WF Nieuws

Huh?! Een ringslang tussen de melkpakken?!

MEDEMBLIK – Vanaf 18 maart kunnen kinderen (met hulp van hun ouders) tijdens de Demeter Weken op Winkel Safari bij ruim 150 biologische speciaalzaken in heel Nederland. De biologische winkel Liv Eco in Medemblik nodigt kinderen van harte uit om een zoekkaart te halen bij de kassa en zelf te ontdekken wat een ringslang met jouw eten en drinken te maken heeft. Groente, fruit, melk, brood en koekjes. Dankzij de boeren kunnen wij dat elke dag eten. Hoe zij werken, bepaalt hoe levendig ons landschap is. Biodynamische boeren en tuinders werken zoveel mogelijk samen met de natuur. Op minimaal 10% van hun areaal hebben ze bloemen, struiken, bomen en poelen aangelegd om insecten, vogels en zoogdieren aan te trekken. Al deze grote en kleine dieren helpen bij het vruchtbaar houden van de bodem en het voorkomen van ziektes en plagen. Hoe meer diersoorten, hoe beter alles kan groeien en bloeien. Op een biodynamische boerderij is het daarom barstensvol leven.

Loopkever

De meeste kinderen zijn dol op dieren. Ook staan ze vaak open voor de wonderen der natuur. Om kinderen (en hun ouders) op een speelse manier kennis te laten maken met de wilde wereld achter biodynamische voeding, hebben de biologische speciaalzaken speciaal voor hen een avontuurlijk Winkel Safari georganiseerd. Bij de kassa kunnen kinderen een zoekkaart afhalen waar zeven wilde dieren op staan. Zoals dat bij een echte safari gaat, gaan kinderen aan de hand van aanwijzingen op zoek naar nogmaals zeven dieren tussen de winkelschappen. Bij de loopkever op de zoekkaart moeten ze bijvoorbeeld een ‘wilde kip’ zoeken. Als alle zeven dierenmatches gemaakt zijn, ligt er een verrassing klaar bij de kassa. Let op: op = op.

Welkom!

Kom op Winkel Safari bij Liv Eco, Nieuwstraat 58, Medemblik, geopend: maandag t/m vrijdag van 9:30 uur tot 18:00 uur; zaterdag van 9:30 uur tot 17:00 uur.

Wat is Demeter?

Demeter is het internationale kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouw en voeding. De normen gaan verder dan bij biologisch wat betreft het  sluiten van kringlopen van mest en voer en dierenwelzijn. Ook zijn er aanvullende normen voor bewerking van voeding om te komen tot zo puur mogelijk producten uit een  levende landbouwcultuur. Meer info over de Demeter boeren en tuinders en de normen: www.stichtingdemeter.nl. [signoff]]]>

Reageer op dit onderwerp