GroenLinks Noord-Holland wil verbod op windmolens opheffen

NOORD-HOLLAND – De Provinciale Statenverkiezingen komen er aan op 20 maart. Wat kan GroenLinks Noord-Holland voor de inwoners van Medemblik betekenen? Om Hier achter te komen interviewde Jaap van Dijk Zita Pels, lijsttrekker voor deze verkiezingen. Een belangrijk onderwerp blijkt op dit moment het opwekken van windenergie. Op de vraag wat de provincie doet om de klimaatdoelen te halen vertelt Zita namelijk: “De provincie kan veel doen om de slag naar een meer duurzame wereld te maken. Zo kan de provincie bepalen waar wel of geen windmolens komen, iets waar het huidige bestuur van de provincie steken heeft laten vallen. Het huidige provinciebestuur heeft bijvoorbeeld een maximum gesteld aan de hoeveelheid windenergie die opgewekt mag worden. Dit terwijl het aantal windmolens dat er nu staat, zelfs veel meer kan produceren. In deze tijd waarin we alles moeten aangrijpen om de klimaatdoelen te halen is dat natuurlijk absurd. ” Geef ruimte aan windmolens Daarom is er nu een petitie gestart om meer windenergie in Noord-Holland op te wekken: ” De provincie Noord-Holland moet windmolens niet langer tegenwerken. Windmolens zijn onmisbaar om de klimaatdoelen te halen, maar dit provinciebestuur houdt ze tegen. Het college wilde onder leiding van de VVD tot 2014 helemaal geen windmolens. Pas toen ze door het kabinet gedwongen werden, besloten ze er een paar te bouwen. Maar niet meer dan strikt noodzakelijk. Dat betekent dat er nu geen windmolens meer bij mogen. Zo halen we de klimaatdoelen van Parijs niet. Intussen blijven kolencentrales CO2 de lucht in pompen. Daarom vinden wij: hef het verbod op windmolens op en zorg dat Noord-Holland een van de groenste provincies van Europa kan worden. Sluit je aan en steun onze actie, teken de petitie op: www.groen.li/windmolens” [signoff]]]>

Reageer op dit onderwerp