Foto: Simon Koopman bij een aantal iconen in zijn atelier.

Hyperion presenteert: Iconen in Benningbroek

BENNINGBROEK – Op woensdag 20 maart organiseert de stichting Hyperion een avond over iconen in het Witte Kerkje van Benningbroek. Simon Koopman uit Venhuizen is een bekend icoonschilder. In zijn atelier geeft hij al jaren les aan mensen die een icoon willen schilderen. Op deze avond brengt hij de boeiende wereld van de iconen stap voor stap dichterbij door informatie in woord, zang, klank en beeld. Hij vertelt het verhaal achter de icoon, het ontstaan, de oorsprong, de waarde en de betekenis van de iconen en de kleuren. Simon neemt iconen en pigmenten mee naar Benningbroek. Na afloop kan er nagepraat worden met een hapje en een drankje.

  • Iconen: een weg van donker naar licht.
  • Woensdag 20 maart, 20 uur.
  • Witte Kerkje, Kerkelaan 10, Benningbroek.
  • Gratis entree, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. 
Foto: Simon Koopman bij een aantal iconen in zijn atelier.]]>

Reageer op dit onderwerp