19-jarige Medemblikker wederom veroordeeld voor gewelddadige overval

MEDEMBLIK – Het Hooggerechtshof in Amsterdam heeft de 19-jarige Jordan Y. uit Medemblik en de 21-jarige Mouayed Atim O. uit Middenmeer in hoger beroep opnieuw tot forse gevangenisstraffen veroordeeld vanwege hun aandeel in een poging tot een gewelddadige overval in Medemblik op 31 januari vorig jaar. Beiden kregen door het Hof 12 maanden waarvan de helft voorwaardelijk, conform de eis van de advocaat-generaal. Voor Y. viel de straf daarmee in hoger beroep hetzelfde uit als bij de rechtbank in Alkmaar. Zijn 21-jarige medeverdachte kreeg eerst een half jaar meer opgelegd dan in eerste aanleg.

Mouayed Atim O. was in beroep gegaan omdat hij het er niet mee eens was dat zijn straf zoveel hoger was dan die van zijn medeverdachte, maar de 19-jarige Medemblikker wees hem juist aan als de initiatiefnemer van de overval en vond zelf dat hij slechts medeplichtig was. Maar volgens O. waren hij en zijn 3 medeverdachten, waarvan er twee destijds nog maar 17 waren en nog moeten voorkomen voor de jeugdrechter, met zijn allen op het idee gekomen van de overval toen ze de misdaadthriller ‘The Intent’ hadden gezien op Netflix.

Naast de gevangenisstraffen moeten beide overvallers het slachtoffer bijna 2.600 euro schadevergoeding betalen.

[signoff]]]>

Reageer op dit onderwerp