Het is allemaal de schuld van de politiek én de media

ZWAAGDIJK-OOST – Volgens Jasper de Boer, woorvoerder van de familie Entius die afgelopen donderdagavond het woord mocht nemen tijdens de commissievergadering in het gemeentehuis in Wognum is vooral de politiek én de media de schuldige over de negatieve berichtgeving van het winkelcentrum in Zwaagdijk-Oost.

Vooral onze collega van het NHD, Conny Vertegaal kreeg een veeg uit de pan van de Boer over de negatieve berichten in de krant en dat dat moest stoppen. Maar ook de politiek moest het het ontgelden bij de Boer, de politiek wil niet meewerken aan een oplossing om de veiligheid van de bezoekers van het winkelcentrum te garanderen.

Lees ook: PW2010: Entius verantwoordelijk voor verkeersveiligheid winkelcentrum Zwaagdijk-Oost.

Dat dit bij veel politici volledig in het verkeerde keelgat schoot donderdagavond blijkt wel uit de diverse reacties. Zo vertelde de voormannen van de PvdA, Bert de Jong en PWF voorman Siem Zeilemaker dat Entius er zelf een puinhoop van heeft gemaakt, het enige dat de gemeente 6 jaar geleden eiste is dat Entius de 2e ontsluitingsweg ging aanleggen, meer niet.  Dat Entius daarop ineens met aanvullende eisen kwam, zoals meer parkeerruimte, mogelijk de bouw van een ‘Polenhotel’ en dan sinds kort ineens de verbouw van de boerderij tot winkel, is niet goed gevallen bij de politiek. Die wil gewoon dat Entius de tweede ontsluitingsweg gaat aanleggen, en zonder de bijkomende eisen.

Lees ook: Ernstig ongeval bij Winkelcentrum Klaverweide in Zwaagdijk-Oost

Jasper de Boer werd verweten de schuldvraag te verleggen naar de gemeente en niet de hand in eigen boezem heeft gestoken. Maar de gemeenteraad liet ook weten dat zij nog steeds open staan voor gesprekken over de aanleg van de tweede ontsluitingsweg waarbij mogelijk een deel van de kosten dan voor de gemeente zullen zijn.

Ondertussen blijft het winkelcentrum in Zwaagdijk-Oost bij de omwonenden maar ook bij de (kleinere) middenstanders in de omliggende dorpen zich roeren. De gemeente Hoorn staat niet toe dat het winkelcentrum nog verder gaat uitbreiden, vanuit Wervershoof roepen inwoners om optreden van de gemeente Medemblik om het winkelcentrum in Wervershoof weer in de picture te krijgen, want sinds de opening van het winkelcentrum in Zwaagdijk-Oost is deze vrijwel uitgestorven en is er veel leegstand.

Lees ook: Medemblik wil geen verdere uitbreiding Klaverweide, nadruk op de kernen

De veiligheid van de gebruikers van het fiets/voetpad is nog steeds niet gewaarborgd, zijn er te weinig gehandicaptenparkeerplaatsen en is de tweede ontsluitingsweg nog ver van realisatie.  En dit allemaal dankzij een klein foutje gemaakt door de voormalige gemeente Wervershoof.

In de bovenstaande video ziet u het verslag van afgelopen donderdagavond.

[signoff]