De Nieuwstraat in Medemblik met een groot parkeerprobleem

Medemblik heeft groot gebrek aan winkelruimte

MEDEMBLIK – Dat blijkt uit informatie die wij hebben gekregen van 2 grote landelijk winkelketens die binnen de stad Medemblik op zoek zijn geweest naar geschikte winkelruimte maar deze niet hebben kunnen vinden.

Beide ketens laten weten het jammer te vinden geen geschikte ruimte te hebben kunnen vinden maar de stad Medemblik wel blijven volgen en zodra er ruimte is opnieuw gaan kijken of dit voor 1 van beiden geschikt is.

De twee bedrijven beiden werkzaam in dezelfde markt als o.a. de HEMA, Blokker en Action laten weten niet gezamelijk in 1 pand te willen zitten maar beiden op zoek zijn naar een eigen locatie .

Het is de laatste jaren meer en meer een probleem aan het worden binnen de kern Medemblik, er zijn te weinig geschikte panden om winkels in te vestigen en van de plannen om op de voormalige Stadtmangronden een groot winkelcentrum te bouwen hoor je ook niets meer.