Top 2000 maar dan met bijbels en gebed

WOGNUM – Heel Nederland is in de ban van de Top 2000 deze dagen. Steve Langreder uit Wognum en Teije Bartstra uit Bobeldijk zijn hier geen uitzondering op. Ze mogen dit weekend zelfs komen optreden. Niet in het Top 2000-café, maar in een kerk in Wognum.

Een paar jaar geleden bedacht de Monnickendamse dominee Fred Omvlee de Top 2000-kerkdienst. Inmiddels is deze variant net als de Top 2000 razend populair: “Het zijn eigenlijk hele gewone kerkdiensten met bijbel en gebed, maar nu omlijst met de mooiste popmuziek uit de geschiedenis”, vertelt Domine Omvlee aan NH Nieuws.

En de kerk in Wogmum is niet de enige die moderne muziek ten gehore brengt: “Op dit moment staat de teller op de 121 kerken die meedoen, en we verwachten dat we naar de 150 gaan”, zegt dominee Omvlee.

De twee jongens treden zondag op in de kerk van Wognum met tien nummers uit de top 2000 nummers die ook nog eens goed bij de kerkdienst passen: “Er is opvallend veel muziek waar op de achtergrond toch een Bijbelse tekst of een verwijzing naar God of de kerk in zit, en dat weten kerken dan ook heel mooi in hun diensten te verwerken”, legt Teije uit.

Reageer op dit onderwerp