Gemeenten en Parlan zijn eruit, jongeren kunnen in het Transferium blijven.

MEDEMBLIK – Recent hebben 18 gemeenten in de regio Noord-Holland Noord en jeugdhulpaanbieder Parlan, waarvanTransferium deel uit maakt, een overeenkomst getekend waarmee de zorgcontinuïteit voor jongeren die in Transferium verblijven, is gewaarborgd. Dit betekent concreet dat Transferium nog tot 4 februari 2019 jongeren uit Noord-Holland Noord opneemt die een indicatie JeugdzorgPlus hebben. De jongeren die dan zijn opgenomen, kunnen hun zorg afmaken bij Transferium. Voor de jongeren uit de regio’s Zuid Kennemerland en IJmond, die niet hebben deelgenomen aan de bovenregionale aanbesteding, blijft de zorg onveranderd in Transferium.

Mariëtte Vos-Lambooy, bestuurder Parlan: “De rust en continuïteit van zorg voor onze jongeren is en zal altijd onze eerste prioriteit zijn. We zijn verheugd dat alle jongeren hun behandeling kunnen afmaken in Transferium. Samen met de 18 gemeenten hebben we hiertoe goede afspraken gemaakt. We gaan de komende tijd een periode van vernieuwing in waarbij we versneld Transferium naar een nieuwe toekomst zullen brengen”.

Vanaf 4 februari 2019 stromen jongeren, uit de 18 gemeenten in de regio Noord- Holland Noord die gesloten jeugdzorg nodig hebben, in bij jeugdhulpaanbieder Horizon die recent de bovenregionale aanbesteding JeugdzorgPlus 2019-2021 definitief gegund heeft gekregen.

De achttien gemeenten zijn: Den Helder, Texel, Schagen, Hollands Kroon (uit de regio Kop van Noord-Holland), Koggenland, Opmeer, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland, Hoorn (uit de regio West-Friesland), Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest (uit de regio Alkmaar)

[signoff]