Bij sommige bewoners van de Verversgilde blijft er nies over van hun al minescule voortuin. (Foto: GoogleMaps)

Medemblik wil aanpak in gebruik genomen grond van de gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – In de kernen Andijk, Wervershoof en Onderdijk is de gemeente Medemblik al in gesprek getreden met inwoners die bewust of onbewust grond dat eigendom is van de gemeente Medemblik bij de tuin hebben gevoegd.

Medemblik wil een defintieve oplossing om zo een eind te maken aan de onduidelijke eigendomssituaties. In het Kadaster zijn de eigendommen vastgelegd van percelen grond en met behulp van luchtfoto’s kan de gemeente Medemblik een inventarisatie maken waar de eigendomsgrenzen afwijken van de feitelijke situatie.

Alle kernen binnen de gemeente Medemblik komen aan de beurt en als er ergens een verschil wordt aangetroffen zal de gemeente Medemblik in contact treden met de bewoners van het perseel om zo tot een passende oplossing te komen.

Brief

Bewoners van de Verversgilde en Lakenskopersgilde in Medemblik hebben van de zomer al een brief gekregen en bij sommige blijkt de tuin te worden halveert volgens de luchtfoto’s. De gemeente blijkt zich erg coulant op te stellen en de situatie voor deze bewoners bij het oude te laten.

Reageer op dit onderwerp