Connie Vertegaal en Els van den Bosch nog 1 maal samen op de foto in de raadszaal van het gemeentehuis (Foto: Claudia Selders Kroeze)

Gemeenteraad Medemblik zwaait NHD-verslaggeefster Connie Vertegaal uit.

MEDEMBLIK – Na 5 jaar elke maand commissievergaderingen en gemeenteraadsvergaderingen te hebben bijgewoond om daarna thuis nog een nieuwsbericht te typen voor in de  krant en online heeft Connie Vertegaal besloten Westfriesland om te ruilen voor de regio Alkmaar waardoor er een einde aan het verslaan van de raadsvergaderingen door haar is gekomen.

Een rondvraagje bij de raadsleden leverde de nodige reacties op:

  • Mark Raat (VVD):”We gaan Connie missen. Ze was altijd geïnteresseerd in onderwerpen en ze had oog voor de menselijke kant van verhalen, zeker bij onderwerpen over de gemeentepolitiek. Ze stond ook open voor feedback. De VVD wenst haar veel succes in Alkmaar.”
  • Luiten Plekker (GemeenteBelangen): “Connie is een betrokken journalist met een groot hart voor wat er in de kernen van Medemblik speelt.  Connie is absoluut geen sensatie-journalist, maar vraagt door tot de essentie. Meerdere kanten van het onderwerp worden door haar belicht. Wij wensen Connie veel succes bij haar nieuwe stap!”
  • Els van den Bosch (CDA): “Het is altijd maar afwachten of je de krant haalt als politica. Zo was ik bijvoorbeeld heel trots op mijn inspanningen om het Pleegzorgfonds Noord-Holland in stand te houden –waar ik vervolgens niets over teruglas in het NHD- en kwam ik wel breeduit in de krant toen ik kenbaar maakte dat de geldautomaat in Andijk wel heel vaak buiten werking was. Connie regelde vervolgens wel een date met fotograaf Marcel Rob, ook leuk. Als ik terugkijk op de jaren dat Connie verslaggever was in onze gemeente, denk ik in het bijzonder met warme gevoelens terug aan de dag dat zij ons vergezelde bij een werkbezoek met de huidige Staatsecretaris Mona Keijzer. We bezochten Wings of Change en Zorgboerderij De Tulp in Andijk. Waardevol vond ik dat Connie dan juist de cliënten daar opzoekt voor een gesprekje, in deze situatie de onnavolgbare Mark van Wings of Change en de vriendelijke, opgewekte hr. Venema bij De Tulp. Een journalist is meer dan een verslaggever. Connie is een aangenaam mens. In de schorsingen van onze raadsvergaderingen maakten we een praatje, over alledaagse dingen als tot laat werken, fietsen in de regen, verdwalen en onze kinderen en meer, maar dat hou ik natuurlijk onder ons. Namens de CDA fractie bedankt ik Connie voor de goede jaren binnen onze gemeente en wensen we Connie veel succes, plezier en voldoening op haar nieuwe standplaats in Alkmaar, ik heb al gezien dat de redactie op een toplocatie in het centrum is gevestigd, dus dat is een mooi begin.”
  • Ria Manshanden: (GroenLinks): “Stilletjes, maar kundig en zeer alert wist ze de de belangrijke zaken die speelden in de politiek van Medemblik goed samen te vatten. Ik gebruikte haar artikelen vaak als een handige samenvatting van waar het echt om draaide.Scheelde mij weer tijd en werk. Ook las ik regelmatig haar columns.Een daarvan maakte indruk.Die ging over het zoeken en plukken van eetbare paddenstoelen in de omgeving van Bergen met een vriendin. De paddenstoelen deden haar denken aan haar kortgeleden overleden man, die er heerlijke gerechten van maakte. Nu gaat ze werken in Alkmaar, in de buurt van de bossen. Geniet ervan Conny van de wandelingen in de bossen en duinen daar.”

Ook onze eigen politieke verslaggever Henk Prins vertelt aan Medemblik Actueel” Ik zal haar gaan missen, humor, lachen, elkaar op de hoogte houden van wat er speelt in Westfriesland en vooral in de Medemblikker politiek.. Het zal wennen worden op de donderdagavonden zonder Connie Vertegaal maar ik wens haar alle succes toe die maar gewenst kan worden.

Reageer op dit onderwerp