opperdoes jo9-1

Opperdoes JO9 – FC Medemblik JO9 – tijd voor de El Classico van Westfriesland.

OPPERDOES – De jongens hadden er zin in en gingen goed van start. Helaas schoot FC Medemblik als eerste de bal tegen de touwen. Maar VVO zou VVO niet zijn, als ze niet de rug rechtte. Op jacht naar de 1-1 en VVO speelde ontzettend sterk, er werd lekker getikt.

Een verslag van Bruce Patrick Blanchard

Na een mooie aanval kwam de bal bij Hessel en die haalde in 1x uit. Was de bal nou wel of nou niet over de lijn? De VAR werd aangevraagd, wat bleek, de bal was over de lijn! 1-1. VVO had het licht gezien en er werd weer lekker getikt, de bal kwam bij Lucas terecht en die haalde uit…. 1-2!

We kwamen op voorsprong, gingen we dan winnen? Dit blijft de El Classico van West Friesland… Het is niet gespeeld voordat het laatste fluitsignaal geklonken heeft. FC Medemblik brak weer door en schoot nog 2x raak voor een 2-3 ruststand. Tijd voor limonade, een peptalk en een keeperswissel. David wou graag keepen, dus die begon de 2e helft.

FC Medemblik kwam sterker uit de kleedkamer en voordat we het door hadden stond het 2-6. Het zal toch niet….. Helaas raakte David geblesseerd aan zijn duim en wisselde we maar van keeper, Lucas op het doel.
Binnen de minuut na de keeperswissel schoot David de 3-6 tegen de touwen!

Was het tijd voor de ommekeer? Het blijft een derby tenslotte. Jarno brak door en schoot zonder te denken, de bal richting het doel…. 4-6! Een laatste offensief, Rens kwam er nog in voor Joris voor een laatste push, want het zat erin. Helaas was de tijd niet aan onze zijde en werd er afgefloten met een 4-6 eindstand.

Hierna was het tijd voor de penaltyserie, deze eindigde in een 6-3 stand. Officieel dus 4-6 verloren, onofficieel 10-9 gewonnen. Wat hebben de jongens weer goed gevoetbald, je merkt echt dat het beter gaat!