Menu – Witlofschotel met kip en kaas

Menu – Witlofschotel met kip en kaas
 
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author: DEEN Supermarkten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 500 g kipfilet
  • 1 eetl. gemengde oriëntaalse kruiden, Japanse kruiden of kerriepoeder
  • 800 g witlof
  • 4 lente/bosuitjes
  • 200 g champignons
  • 2-3 el olijfolie
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 g gorgonzola of roquefort
  • versgemalen peper
  • zout
Instructions
  1. Snijd de kipfilets in blokjes of reepjes en bestrooi ze met de kruiden.
  2. Haal de stronkjes uit de struikjes witlof en snijd de groente in reepjes van 1 cm.
  3. Verdeel de lente/bosuitjes in ringetjes en houd wat loof apart voor de garnering.
  4. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes.
  5. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kipstukjes in 12-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  6. Schep de kipfiletstukjes uit de pan en houd ze even warm.
  7. Voeg de rest van de olijfolie bij het bakvet en roerbak hierin witlof, lente/bosuitjes en de champignons 3 minuten.
  8. Schep de crème fraîche en de kaas erdoor en verwarm zonder te koken tot de kaas gesmolten is.
  9. Meng de kipfilet erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de schotel bestrooid met het uitjesloof.
  10. Lekker met rösti.