Menu van de dag – zoete aardappelstamppot met paksoi

 

Menu van de dag – zoete aardappelstamppot met paksoi
 
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author: DEEN Supermarkten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 1 kg zoete aardappel (geschild, in blokjes)
  • 200 ml (soja)melk (warm)
  • 4 el boter
  • 300 g ontbijtspek (in plakjes)
  • 2 uien (fijngesneden)
  • 6 el ketjap manis
  • 2 stronken paksoi (fijngesneden, gewassen)
Instructions
  1. Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout.
  2. Stamp tot een puree met de melk en boter en houd warm.
  3. Bak het ontbijtspek uit tot het krokant is.
  4. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Voeg de uien toe aan het bakvet en fruit enkele minuten.
  6. Voeg de ketjap en 4 eetlepels water toe en laat op een lage stand even sudderen.
  7. Schep de paksoi door de puree en breng op smaak met zout en peper.
  8. Verdeel het spek over de stamppot en geef er een lepel van de uienjus bij.
Serving size: 4 Calories: 455 kcal Fat: 24 gr Carbohydrates: 41 gr Protein: 15 gr