Menu van de dag – witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes

 

Menu van de dag – witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes
 
Recipe Type: Hoofdgerecht
Cuisine: Nederlands
Author: DEEN Supermarkten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Tip: Neem blokjes feta of kruidenroomkaas in plaats van geitenkaas
Ingredients
  • 750 g kruimige aardappels (geschild)
  • 400 g witlof
  • 100 ml melk
  • nootmuskaat
  • 200 g zachte geitenkaas (verkruimeld) of
  • 200 g zachte geitenkaas (in blokjes)
  • 200 g magere spekreepjes
Instructions
  1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
  2. Snijd intussen eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes.
  3. Verwarm de melk.
  4. Giet de gare aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat naar smaak, zout en peper een luchtige puree van.
  5. Schep de geitenkaas en de witlofreepjes erdoor en houd even warm.
  6. Bak intussen in een droge, hete koekenpan de spekblokjes krokant.
  7. Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot
Serving size: 4 personen Calories: 385 kcal Fat: 19 gram Carbohydrates: 30 gram Protein: 21 gram