Menu – Chili sin carne

Menu – Chili sin carne
 
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author: DEEN Supermarkten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 240 gram zilvervliesrijst
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 blik kidneybonen (400 g)
  • 1 blik zwarte bonen (400 g)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 blik maïskorrels (400 g)
Instructions
  1. Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking.
  2. Pel de ui en de knoflook en snipper ze.
  3. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.
  4. Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook.
  5. Voeg na een minuut het komijnzaad en de paprikapoeder toe en roer goed door.
  6. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee.
  7. Laat de kidney- en zwarte bonen uitlekken en voeg met de tomatenblokjes toe aan het paprika-mengsel.
  8. Schep goed om, zet het vuur lager en laat ca. 10 minuten sudderen.
  9. Laat de mais uitlekken, voeg toe aan het mengsel en warm 3 minuten mee.
  10. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  11. Serveer met de zilvervliesrijst.