Menu – Groentestoof met knolselderijpuree

Menu – Groentestoof met knolselderijpuree
 
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author: DEEN Supermarkten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 100 g pecannoten
  • 2 winterwortelen
  • 5 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • 1 el gedroogde tijm
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 prei
  • 1 grote knolselderij
  • 1 groot blikje tomatenpuree (circa 150 g)
  • 200 ml rode wijn
  • ¾ l groentebouillon
  • 250 g doperwten (vers of uit de diepvries)
  • paar takjes verse peterselie
Instructions
  1. Rooster de pecannoten kort in een koekenpan, en laat afkoelen op een koud bord.
  2. Schrap de wortelen en snijd in halve maantjes van 1 cm.
  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de wortel ca. 5 minuten.
  4. Pel ondertussen de sjalotten en snijd in kwarten, en pel en snipper de knoflook.
  5. Voeg vervolgens de sjalotten, knoflook, laurier en tijm toe en bak het geheel ca. 2-3 minuten op laag vuur.
  6. Was ondertussen de kastanjechampignons en snijd in kwarten.
  7. Was de prei en snijd in ringetjes. Voeg de prei en kastanjechampignons toe en laat het geheel op laag vuur garen.
  8. Schep af en toe om.
  9. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm.
  10. Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg de knolselderij toe.
  11. Bak de knolselderij gaar in 10-15 minuten. Hoe zachter hoe beter het pureren gaat.
  12. Voeg ondertussen de tomatenpuree toe aan het wortel-mengsel en laat één minuut mee bakken.
  13. Blus af met de rode wijn en laat een paar minuten inkoken.
  14. Voeg de bouillon en de doperwten toe aan de stoof en laat het geheel nog een kwartier zachtjes pruttelen.
  15. Doe de knolselderij in een kom en pureer met de de staafmixer tot een puree.
  16. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  17. Serveer de puree met de groentestoof, de geroosterde pecannoten en wat verse peterselie.

 
Notes
[b]Tip: Maak in plaats van knolselderijpuree een zoete aardappelpuree. Voeg ook eens andere groenten toe aan je stoof, zoals koolraap of pastinaak.[/b]

 

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?

Uw banner hier?

Author: admin