Zorgen om verdwijnen recreatieruimte Sorghvliet Andijk

ANDIJK – Het wooncomplex Sorghvliet heeft zijn langste tijd wel gehad en daarom gaat de gemeente Medemblik samen met Omring en Woningstichting Het Grootslag het complex deels slopen, deels renoveren en deels nieuwbouw plegen.

“Mensen gaan vereenzamen”

Als de gemeenteraad de plannen aanneemt dan worden er 41 appartementen van het verzorgingstehuis en 24 jongerenwoningen gesloopt. Daarvoor komen dan in de plaats 32 woningen beschermd wonen en 32 appartementen voor gemengd wonen, wat inhoud dat senioren en en/of starters/jongeren niet apart gaan wonen maar gemengd door elkaar.

Ouderverenigingen in opstand

De L.S.B.O en de Zonnebloem trekken nu aan de bel omdat in deze plannen er mogelijk geen ruimte meer is voor een recreatieruimte voor de bewoners van Sorghvliet.  Nu maken zeer regelmatig 70 tot 80 personen gebruik van deze ruimte en die moeten straks naar het Dorpshuis in Andijk.  De recreatieruimte wordt nu vooral gebruikt voor spelmiddagen, biljarten, zanguitvoeringen, fysiosport, als verjaardagszaal, ouderengym, dagopvang, kerkdiensten, filmdagen en er zelfs op de vrijdagmiddagen een heus café, en ook de kapper is regelmatig te vinden in de recreatiezaal om de haren van de bewoners bij te knippen.

Gerard Kuin, voorzitter van de L.S.B.O en de Zonnebloem in Andijk zegt: ,,Dit is voor veel mensen een brug te ver en ook de maaltijdmogelijkheden worden zeer beperkt, waardoor de vereenzaming enkel zal toenemen als dit plan zo wordt doorgezet.

Kuin hoopt dan ook dat de Woningstichting en Omring samen met de gemeente op zoek gaan naar een oplossing zodat een grote groep mensen een ‘echt lief plekje’ kunnen krijgen in het nieuwe Sorghvliet in Andijk.

 

Reageer op dit onderwerp