D66 Medemblik: ‘bezuinigingen schoonmaak scholen breekt nu op’

MEDEMBLIK – Het onthullend rapport over hygiëne op de Nederlandse scholen is bij de politiek hard aangekomen. In de Tweede Kamer worden vragen gesteld aan de verantwoordelijke minister maar ook op lokaal niveau zijn er veel vraagtekens .

Geert Mos, Fractievoorzitter D66 Medemblik, denkt dat vooral de jarenlange bezuinigingen 1 van de oorzaken zijn dat het zo slecht gesteld is met de hygiëne op scholen.  Tegen Medemblik Actueel zegt Geert Mos: “Waar grote groepen jonge kinderen van een toilet gebruik maken wordt het al gauw vies. Ik herinner mij van thuis wel verjaarspartijtjes waar het na een middag met acht jochies niet meer aan te zien was. Aan de ene kant voorkom je dat nooit helemaal. Maar wij denken dat de afgelopen decennia alle bezuinigingen ook aan de schoonmaak niet voorbij zullen zijn gegaan. En als er al gesproken wordt van echt ‘stinken’ dan is het wel duidelijk dat dat niet allemaal van diezelfde ochtend zal komen.

Mos zegt verder dat de gemeenteraad hierover een mening kunnen hebben maar dat de verantwoordelijkheid bij de schoolbesturen ligt en dat ondanks het een landelijk rapport is D66 er niet vanuit gaat dat Westfriesland hier in positieve zin vanaf zal wijken.

Reageer op dit onderwerp