TheaterTrapTour laat ’t u smaken

LAMBERTSCHAAG – Muziek, zang, dans, toneel en 4x historie. Voeg hier aan toe een ritje door het mooie landschap en je hebt de ingrediënten voor een smakelijke TheaterTrapTour. Want deze tour leidt langs maar liefst vier prachtige theaterkerken, alwaar u kunt smullen van een aantal heerlijke optredens. De kerken die deze dag in de culturele pan staan te roeren zijn als vanouds: Theaterkerk Wadway, Muziektheater ’t Kerkhuys Spanbroek, Het Groene Kerkje Lambertschaag en De Stompe Toren Aartswoud. En ook net als voorgaande jaren valt de Tour weer samen met Monumentendag,  zondag 9 september.

De geweldige performers van deze Tour zullen u wederom van verschillende smaken laten genieten. Zo zingt het duo SimonèZ prachtige songs uit alle windstreken. Zij treedt op in Lambertschaag om 11.00 en om 12.30 uur. Ook op deze tijden schuift Toneelvereniging Aartswoud de gordijnen open. Deze groep speelt dan een unieke eenakter in De Stompe Toren in Aartswoud.  ‘s Middags laten Renate Poel & Hans Laduc hun akoestische programma horen. Zij spelen in ’t Kerkhuys om 14.30 en om 16.00 uur. Ook weer op deze tijden staan Merijn en Cor Beemster op de bühne en dan op die van Theaterkerk Wadway. Zij brengen daar zang en dans in unieke vorm ten tonele.

Hoe bereidt u deze Tour? Het startpunt en de route bepaalt u zelf. Houd hierbij rekening met het ochtend- en middagprogramma. Ieder optreden duurt een half uur. Tussendoor fietst, rijdt, stept of brommert naar de volgende toren.

In of nabij de kerk staat de koffie heerlijk te dampen. En tussen het ochtend- en middagprogramma zit wat meer tijd om even bij te tanken en eventueel de inwendige mens te voorzien. U hoeft zich niet aan te melden en er is geen entree. Het wordt wel op prijs gesteld als u na afloop van de optredens wat in de pet doneert.

Komt u deze dag ook voorproeven van de ‘theatermenu’s’? U zult ontdekken dat ze smaken naar meer. Want alle vier de kerken staan de komende maanden garant voor een prachtige agenda. Een agenda met voorstellingen van het heden onder de gewelven van het verleden! Te beginnen op zondag 9 september. Dus… heel graag Tot Traps!

PS: De route van de TrapTour ligt in de deelnemende kerken voor u klaar (en voor info kunt u terecht op de sites van de kerken).

Reageer op dit onderwerp