WF Nieuws

Foto: Politie Landelijke Eenheid Noordwest
Foto: Politie Landelijke Eenheid Noordwest

Chauffeur bestelbus lapt alle regels aan zijn laars

ABBEKERK – De politie zag op de A7 ter  hoogte van Abbekerk een bestelbus met daarachter een tandemasser rijden met op de aanhangwagen een grote lading hout. De lading bleek slecht te zijn vastgemaakt waarna de polite besloot om de bestuurder aan de kant te zetten.

Hierbij bleek de lading al verschoven te zijn, de aanhangwagen meer dan 600 kg te zwaar voor de bestelbus te zijn en de bestuurder geen BE rijbewijs te hebben. Voor deze feiten zijn pv’s (bekeuringen) opgemaakt. Ook is het bevel gegeven om de overtredingen te stoppen.

Ongeveer anderhalf uur later zagen zij dezelfde bestuurder echter wederom rijden met de nu lege aanhangwagen. De agenten hebben het voertuig weer stilgezet en hebben een extra pv gegeven ter zake het niet opvolgen van een bevel. Voor de regels aangaande het BE-rijbewijs is het niet van belang of de aanhangwagen is geladen of niet. Het gaat om de toegestane maximum massa.

Al met al was dit een duur ochtendje want het betrof bedrijfsmatig vervoer, waardoor het rijden zonder rijbewijs als economisch delict wordt aangemerkt.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp