PWF wil af van geheimhouding Stadtmangronden Medemblik

MEDEMBLIK – Na de onthulling op deze website over de gang van zaken bij de Stadtman gronden die met een korting van 300.000 euro en het weghalen van de bouwplicht aan de projectontwikkelaar werd verkocht, heeft Siem Zeilemaker van Progressief Westfriesland besloten om de knuppel in het hoederhok te gooien en het college vragen te gaan stellen over deze onthulling.

Lees ook: Medemblik geeft projectonwikkelaar 300.000 euro korting

Tijdens een besloten én geheime raadsvergadering ging de gemeenteraad van Medemblik akkoord met de korting van 300.000 euro, maar tijdens deze raadsvergadering is met geen woord gerept over het opheffen van de bouwplicht en de daaraan vastgekoppelde boete met de deadline van 2022.

PWF wil nu wel eens weten of wat wij publiceerden wel allemaal klopt en zoja of er geheimhouding is opgelegd aan de gemeenteraad en aan de raadscommissie. Maar ook als er geheimhouding is opgelegd wat dan wel de reden is waarom de gemeente Medemblik wel WF Actueel (voorheen Medemblik Actueel) deze informatie verstrekt en deze niet deelt met de raad en tot slot wil PWF dat de geheimhoudig per direct wordt opgeheven of op korte termijn de raad hier een voorstel voor te doen.

Het rommelt dus nog wel even door wat de Stadtmangronden betreft en moet de huidige wethouder Andrea van Langen, die tijdens de besloten raadsverdering raadslid was voor de VVD, binnen 4 weken een antwoord geven op deze vragen. Maar het feit blijft dat een zeer kapitaalkrachtig bedrijf, de mensen achter de projectontwikkelaar zijn goed voor vele honderden miljoenen tot enkele miljarden aan euro’s, een korting van 300.000 euro hebben gekregen omdat de crisis zo hard aankwam waardoor deze 300.000 euro nu op het bordje van de belastingbetaler is gekomen.

 

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.