Tijdens de afgravingen werd hier de brisantgranaat van 500 pond gevonden (Foto: NH Nieuws/Jurgen van den Bos)

Luide knal? geen paniek, er wordt enkel een bom tot ontploffing gebracht

MEDEMBLIK – De bom die een paar weken geleden is gevonden in de Wieringermeer vlakbij Medemblik wordt vandaag tot ontploffing gebracht. De bom ligt op een stuk land in de buurt van de Zuiderkwelweg en zal door de Explosieven Opruimingdienst tot ontploffing worden gebracht. Wanneer dit gaat plaatsvinden is niet duidelijk, het tijdstip wordt geheim gehouden tot vlak voor de ontploffing om de mensen op afstand te houden.

Lees ook: 500 ponds brisantgranaat aangetroffen, omgeving afgezet

Afsluiting

De omgeving van het terrein is in een straal van 160 meter hermetisch afgesloten en het vliegverkeer mag niet lager dan 300 voet boven het gebied vliegen. De uit de tweede wereldoorlog stammende bom had als doel Duitsland maar de bommenwerper werd boven de Wieringermeer door het afweergeschut dat rijkelijk was opgesteld rondom Medemblik uit de lucht gehaald waarna het neerstortte op het terrein waar de bom ligt.  Voor het neerstortte wist de bemanning de bommen nog te lossen waarna de bommenwerper neerstortte en alle bemaningsleden de dood vonden.

In de Wieringermeer liggen nog diverse bommen en voor de kust van Medemblik liggen ook nog diverse vliegtuigenwrakken uit de Tweede Wereldoorlog.

Lees ook: Leerlingen Oscar Romero vinden niet ontplofte rookgranaat uit WOII

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.