Rob Hartog wint EK Race op Misano Italië - (Foto Philippe Damiens)Rob Hartog wint EK Race op Misano Italië - (Foto Philippe Damiens)

Rob Hartog pakt zege in EK race Misano

ABBEKERK – Rob Hartog is na een geweldige inhaalrace als dertiende over de finish gekomen in Misano. De coureur uit Abbekerk moest namelijk na matige kwalificatie starten vanaf plaats drieëntwintig. Daarnaast deed Hartog goede zaken in het EK, waarin hij zijn vierde overwinning behaalde en verder is uitgelopen in de tussenstand.

Rob Hartog was niet tevreden over zijn Superpole op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Tijdens de vrije trainingen zat er een opbouwende lijn in, maar tijdens de kwalificatie lukte het de coureur uit Abbekerk niet om de ene snelle ronde eruit te persen. Hartog had dan ook een zware klus te klaren in de race vanaf zijn drieëntwintigste startpositie. Bij de start wist Hartog vier plaatsen te winnen en wist zich in de openingsfase op te werken naar een groep rijders die vochten voor de vijftiende plaats.

Commentaar Rob: ,,Na de kwalificatie van zaterdag is dit een mooi resultaat! Ik had een redelijke start en wist vervolgens constant rijders te passeren. Eenmaal op de dertiende plaats probeerde ik naar het groepje voor mij te rijden, wat bijna lukte. Met een goede kwalificatie weet ik zeker dat we voor de top-tien hadden kunnen vechten. Wel weer drie punten gepakt en we gaan met een voorsprong van zestien punten in het EK de zomerstop in!

Rob Hartog wint EK Race op Misano Italië - (Foto Philippe Damiens) 1
Rob Hartog wint EK Race op Misano Italië – (Foto Philippe Damiens) 1

Hartog wist deze één voor één te passeren en reed na zes ronden al in de punten. Toen moest de Kawasaki-rijder een gat te zien te dichten van twee seconden op vijf met elkaar strijdende rijders voor hem. Door twee valpartijen schoof Hartog in zijn jacht op naar de dertiende plaats. Hartog kon hetzelfde tempo rijden als de groep voor hem en gedurende de race zelfs iets sneller, maar het lukte hem niet om de aansluiting te vinden. Na negentien ronden passeerde Hartog als dertiende de finishlijn, waarmee hij de winnaar werd in de FIM Europe Supersport Cup. De Nederlander heeft daardoor nu een voorsprong van zestien punten op de nummer twee Eemeli Lathi in het EK-klassement.

Voor het World Supersport kampioenschap breekt er nu een lange zomerstop aan van twee maanden. Half september rijdt Hartog een WK-wedstrijd op Portimão in Portugal. Een week daarvoor, 7 t/m 9 september, rijdt Team Hartog – Against Cancer met een gastoptreden in het Duitse IDM kampioenschap op het TT Circuit Assen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.