Rob Hartog Misano 2018 (Foto Philippe Damiens)

Lastige uitgangspositie Rob Hartog na tegenvallende Superpole in Misano

ABBEKERK – Rob Hartog heeft zichzelf geen goede uitgangspositie verschaft voor de World Supersport wedstrijd in Misano. De coureur van Team Hartog – Against Cancer moet zondag starten vanaf plaats drieëntwintig. Het lukte Hartog in de Superpole niet om aan zijn tijden te komen uit de vrije training.

Rob Hartog begon afgelopen vrijdag aan zijn zesde ronde van het World Supersport kampioenschap op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. In de eerste vrije training kwam Hartog tot een zeventiende tijd. De positie stemde niet tot tevredenheid, maar de rondetijd was al sneller dan vorig jaar en de verschillen waren klein. Daarnaast rijden er dit weekend nog eens een aantal snelle Italianen mee, die op hun thuiscircuit wat extra’s willen laten zien. De coureur uit Abbekerk wilde zich vrijdagmiddag zich verder gaan verbeteren, maar dit werd al snel verstoord door een regenbui. Hartog kon nog wel één stint rijden, die positief verliep met een aantal constante en snelle tijden.

De derde vrije training op zaterdagmorgen verliep positief, de afstelling werd op een paar kleine punten verbeterd en Hartog wist gelijkwaardige tijden (1’39) te rijden als vrijdag, maar deze keer met een gebruikte band. De coureur uit Abbekerk was negentiende in deze sessie met vier wildcardrijders voor hem. In Superpole 1 moest er nog een tandje bij om in de buurt te komen voor kwalificatie naar Superpole 2. Helaas lukte dit niet en Hartog kwam in deze sessie niet in de 1’39, maar moest genoegen nemen met een 1’40.264. Hartog werd dertiende in Superpole 1 en derde in de FIM Europe Supersport Cup, waardoor hij in de wedstrijd vanaf plaats drieëntwintig moet vertrekken. Geen goede uitgangspositie, maar er kan nog van alles gebeuren in de race die zondagmorgen om 11:30 uur van start gaat.

Commentaar Rob: ‘Ik baal uiteraard van mijn kwalificatie. In mijn snelste ronde maakte ik een fout, anders had er zeker weer een 1’39 ingezeten. In de andere ronden zat ik in druk verkeer. Dit is niet goed en het zal moeilijk worden om vanaf deze positie een goede einduitslag te scoren. In de vrije trainingen zag het er beter uit en dit tempo moeten we weer op gaan zoeken in de race. We gaan alles geven morgen!’

De programmering van Eurosport is aangepast, ten opzichte van onze vermelding in de voorbeschouwing. De wedstrijd wordt zondagmiddag om 14:30 uur uitgezonden op Eurosport 2.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.