WF Nieuws

Niet Amazon maar Google komt naar Agriport A7

MIDDENMEER – Niet Amazon zoals wij vorige week melden maar Google’s moederbedrijf Alphabet komt naar Agriport A7 in de Wieringermeer. Het bedrijf heeft 70 hectare grond gekocht op Agriport om daar haar datacenters te gaan bouwen. 

In een interview met Bloomberg zegt de woordvoerder van Google Mark Jansen dat Aphabet er steeds vanuit is gegaan dat ook in Noord-Holland ruimte moest worden gevonden waar datacenters konden worden gebouwd, dit is nu gevonden op Agriport A7 in de Wieringermeer. Jansen vertelt verder dat Aphabet in Europa het aantal datacenters wil uitbreiden en Agriport een ideale plek is. 

Google heeft al een enorm datacenter in de Eemshaven in het noorden van Gronigen en kondigde eerder dit jaar aan 582,2 miljoen euro’s te willen gaan investeren in expansie van haar datacenters in Nederland. In een recenter verleden heeft Google al datacenters gebouwd in Denemarken, Zweden en Luxemburg en in februari werd Belgie ook genoemd om daar een datacenter te gaan bouwen.

Samen met Microsoft die al op Agriport A7 een enorm complex heeft gebouwd wordt Google moederbedrijf Aphabet de 2e wereldspeler op het gebied van internet die zich daar gaat vestigen.
Reageer op dit onderwerp