De drijvende krachten achter De Westfriese Tafel (Foto aangeleverd)

Peter Commandeur start crowdfunding voor betere promotie West-Friesland


MEDEMBLIK – Vanaf 2011 zijn drie creatieve Westfriezen, reclameman en Westfriesland-promotor Peter Commandeur, portretfotograaf Duco de Vries en sterrenkok Onno Kokmeijer in Westfriesland op pad om unieke en ambachtelijke streekproducten in beeld te brengen.

De Westfriese Tafel draagt daaraan bij door het ambachtelijke agrarische product te promoten en het verhaal te vertellen van de telers. Het is een verhaal vol passie voor de prachtige producten die er geteeld en bewerkt worden. Vaak door markante personen op een prachtig stukje Nederland. Van bloemkool, fruit, kaas en vlees tot zalm. Nee, die laatste zwemt niet in de Westfriese meren, maar wordt wél in Enkhuizen met een bijzonder procedé tot een culinair hoogstandje verwerkt, meldt mediapartner WEEFF.

De Westfriese Tafel is een crowdfunding begonnen om het project van tafel te krijgen.. Peter Commandeur over deze crowdfunding: “De afgelopen jaren heb ik me enorm ingezet om met de Westfriese Tafel de regio op de kaart te zetten. Afgelopen jaar is er een stichting opgericht om structuur te brengen. We willen een enorme tafel produceren, die op tournee het land in kan om op grote publieksevenementen en foodfestivals Westfriesland te promoten. Maar daar is geld voor nodig. Wil jij meehelpen aan de totstandkoming van deze tafel? Ga dan naar: https://hetluktons.nl/nl/projects/westfriese-tafel en doe een bijdrage. Als je met je bedrijf wat meer wilt sponsoren, neem dan even contact met mij op. Alvast heel erg bedankt!

Ger Poppelier van het radioprogramma West-Friesland dag in – dag uit sprak met Peter Commandeur en Mirjam Bus over de Westfriese Tafel