Vliegveld Schiphol bij Amsterdam

Chaos op Schiphol door stroomstoring

SCHIPHOL – Door een stroomstoring in Amsterdam eerder vannacht heeft Schiphol ook te maken gehad met een tijdelijke stroomstoring. De meeste systemen werken inmiddels weer, behalve het check-in proces. Hierdoor kunnen vertrekkende vluchten worden geannuleerd.

Chaos vertrekhallen

De vertrekhallen zijn erg druk op dit moment omdat het niet mogelijk is om reizigers in te checken. Dit is een gevolg van de grote regionale stroomstoring eerder in de nacht. Om de veiligheid van reizigers in de terminal te garanderen, heeft de luchthaven samen met de bevoegde autoriteiten besloten om de wegen naar de luchthaven af te sluiten en het treinverkeer tot nader order stop te zetten. Reizgiers kunnen het vliegveld wel verlaten. Vanaf 09:00 uur lokale tijd zal het niet meer mogelijk zijn voor inkomende vluchten om te landen op Schiphol. Deze situatie zal leiden tot vele annuleringen.

Stroomstoring

De stroomstoring ontstond even na middernacht in de Bijlmermeer waar twee hoogspanningsverbindingen kapot raakten, dit had ook direct gevolg voor Schiphol. In de regio hebben ruim 38.000 huishoudens geen stroom en Tennet kan ook nog niet zeggen wanneer de storing verholpen is.

Advies: Check de website van Schiphol, de app of je luchtvaartmaatschappij voor de meest actuele vluchtinformatie. Reizigers die van plan zijn om naar Schiphol te komen, worden opgeroepen niet naar Schiphol te komen.

Reageer op dit onderwerp