De Rechtbank in Alkmaar

Andijker veroordeeld voor huiselijk geweld

ANDIJK – De politierechter in Alkmaar veroordeelde dinsdag de 58-jarige Simon V. uit Andijk voor huiselijk geweld en het overtreden van een huisverbod in februari dit jaar. De man kreeg een werkstraf van 60 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. De verdachte kwam zelf niet bij de zitting opdagen. De rechter vond bewezen dat de man zijn echtgenote met vlakke had in haar gezicht had geslagen en gestompt tegen haar schouders. De dochter van het stel, die haar moeder ‘au, je doet me pijn’ hoorde schreeuwen, had de politie gebeld.

Overstuur

Toen de politie in het huis kwam, zagen ze dat de moeder en dochter overstuur waren. Beiden vertelden hetzelfde verhaal over wat er was gebeurd. De man ontkende de mishandeling. Volgens hem was het hele verhaal verzonnen. Later zei hij wel dat hij een tik had uitgedeeld, maar daarna beweerde hij weer dat hij helemaal niets had misdaan.

Na het incident kreeg de man een huisverbod, dat hij na drie uur al overtrad om thuis een computer op te halen die hij nodig had. Zijn vrouw schrok daarvan, omdat hij ineens onaangekondigd in de kamer stond en boos naar haar zou hebben gekeken. Het slachtoffer vond dat haar man hulp nodig had, maar die reageerde niet op een uitnodiging van de reclassering.

Huiselijk geweld is ernstig

De officier van justitie zag genoeg bewijs voor een veroordeling. ,,Huiselijk geweld is ernstig. Daar moeten we tegen optreden. Hulp is hier geboden, maar zonder medewerking van de verdachte kunnen we niets. Daarom moet er een flinke stok achter de deur komen, zodat meneer voortaan zijn handen thuis houdt.” Zij eiste 60 uur taakstraf en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf. De rechter vond die straf te hoog, omdat het de eerste keer was dat V. voor zo’n feit terecht stond.

Reageer op dit onderwerp