Rob Hartog start vanaf vierde startrij in Assen (Foto: Medemblik Actueel / Erik de Ruijter Fotografie)

Rob Hartog start vanaf vierde startrij in Assen

ABBEKERK – Hartog bouwt aan strak tempo en start vanaf P11 in thuisrace. Rob Hartog zal vanaf de vierde startrij vertrekken in zijn thuisrace op Assen. In de Superpole noteerde de 26-jarige coureur een elfde tijd. Het strakke tempo van Hartog tijdens de trainingen en kwalificatie geeft veel vertrouwen voor mooie thuiswedstrijd.

Rob Hartog had na zijn sterke optreden tijdens de eerste trainingsdag in Assen een mooie uitgangspositie voor de kwalificatie van zaterdagmiddag. Zijn negende tijd na de vrijdagsessies gaf namelijk recht op directe deelname aan Superpole 2. Voorafgaand aan de kwalificatie reed Hartog op zaterdagmorgen de derde vrije training op het TT Circuit Assen. Het werd opnieuw een zeer positieve sessie, waarbij de Team Hartog – Against Cancer coureur voor de eerste keer een tijd in de 1’38 wist te klokken.

Hartog eindigde in de derde vrije training op plaats acht. Hij gebruikte deze trainingstijd om te werken aan zijn ritme voor de race en rijtechnisch de laatste puntjes op de i te zetten. In de Superpole wist Hartog in zijn eerste vliegende ronde meteen weer een 1’38.9 te klokken en stond na zijn eerste stint op een voorlopige zevende startplaats. In het tweede deel van de kwalificatie wist Hartog nogmaals twee keer een 1’38.9 te zetten, maar die ene ultieme ronde kwam er net niet uit.

Foto: Medemblik Actueel / Erik de Ruijter Fotografie
Foto: Medemblik Actueel / Erik de Ruijter Fotografie

Rob Hartog: ‘In de ochtend zijn we zeer goed begonnen en het goede gevoel van vrijdag kunnen vasthouden. Een elfde startplaats is niet  verkeerd, maar ik had misschien toch gehoopt nog een rij verder naar voren te staan. Als je zoveel ronden tijdens de Superpole in de 1’38 kan rijden, dan zit het wel goed met het tempo voor de race. Ik hoop morgen een goede start te maken en ik ga voor een plaats dik binnen de top-tien!

In Superpole 2 eindigde Hartog in elfde positie, wat betekent dat hij zondagmorgen om 11.30 uur vanaf de vierde startrij mag vertrekken in Assen. Hartog was na alle trainingen de snelste in de FIM Europe Supersport Cup.

De wedstrijd wordt live uitgezonden op Eurosport 1.

Reageer op dit onderwerp