Rob Hartong op Assen (foto: Erik de Ruijter )

Rob Hartog in Superpole 2 tijdens WSBK Assen

ABBEKERK – Rob Hartog liet een zeer sterke indruk achter tijdens de vrijdagtrainingen op het TT Circuit Assen. Tijdens zijn thuisevenement zette de coureur uit Abbekerk in de eerste training een vierde tijd in het sterke WK Supersport veld. De negende tijd na de tweede training was voldoende voor Hartog om zich voor de eerste keer te plaatsen voor de Superpole 2 kwalificatie. Team Hartog – Against Cancer had zich geen betere start van het thuisweekend kunnen wensen.

Bij de eerste tien

Rob Hartog stond tijdens de eerste vrije training op vrijdagmorgen constant bij de eerste tien en kwam gedurende de training zelfs nog verder naar voren. Uiteindelijk sloot Hartog af met een 1’39.393, een tijd die goed was voor een keurige vierde positie in de World Supersport. Hartog was hiermee al vier tienden sneller dan zijn beste tijd van vorig jaar in Assen. De tweede vrije training is een belangrijke sessie, aangezien de snelste tien rijders in de combineerde uitslag zich rechtstreeks plaatsen voor de Superpole 2 kwalificatie. De omstandigheden waren heel anders vergeleken met de ochtend, omdat er veel meer wind stond. Hartog kwam hierdoor wat lastiger in zijn ritme, maar wist met een goede laatste stint zijn tijd nog met vijftienduizendste aan te scherpen.

Rob Hartog: ‘Het was een super dag. We wisten dat we sterk konden beginnen in Assen omdat het ons thuiscircuit is, maar zo goed hadden we niet verwacht. Het gevoel met de motor was erg goed. In de tweede sessie was het even zoeken vanwege de wind. In mijn laatste stint kon ik wel constant in de 1’39 rijden en dat is positief voor de wedstrijd. We zijn voor de eerste keer door naar Superpole 2 en dat geeft een goed gevoel!

Het werd nog wel even spannend voor de Kawasaki-rijder, aangezien veel rijders hun tijd in de laatste minuten wisten te verbeteren. Uiteindelijk eindigde Hartog als negende in de training, waardoor hij zaterdagmiddag mag starten in Superpole 2. Dit betekent dat Hartog zeker is van een plek bij de eerste twaalf in de startopstelling van de race. Hartog was in beide sessies het snelste in de FIM Europe Supersport Cup.

Voor de mensen die niet in Assen zijn; de race wordt zondag om 11.30 uur live uitgezonden op Eurosport 1.

Reageer op dit onderwerp