Opperdoes maakt het zichzelf erg moeilijk

OPPERDOES – In een wedstrijd met een open einde, want in de 80e minuut gestaakt, was Opperdoes krachteloos op zoek naar het ene aanknopingspunt wat kans/doelpunt heette. Want op de 1-0 achterstand viel niets af te dingen. D.E.M. met zeer veel mondige spelers was duidelijk de baas over de Opperdoes spelers. En over de scheidsrechter die wel lichtelijk onder de indruk van de thuisploeg was. Jan Ploeg , de lat en een gemiste strafschop waren een sta in de weg voor de thuisploeg om voor de rust al de voorsprong te pakken.

Opperdoes creëert kansen

Na de pauze kreeg Opperdoes zowaar een paar kansen in de vorm van een schot van Stefan Wagemaker en een prima kopbal van de weer herstelde Marein Zwaan die samen met de niet geheel fitte Roy van Dijk al vrij snel moest invallen voor de uitgevallen Peter Smit en Remco de Zwart. Hierna was het de thuisploeg weer wat de klok sloeg en de treffer kon niet uitblijven en die kwam ook in de 67e minuut na een puike voorzet van links waar de spits heerlijk tegen aan kon lopen. De wedstrijd veranderde hier niet door en was het wachten op het ene momentje wat misschien nog kon komen.

Handtastelijkheden

Tot de minuut 80, waar een doeltrap voor Opperdoes tot wat onenigheden leidde tussen Jan Ploeg en de linksbuiten van D.E.M. die volkomen onnodig geprovoceerd werd door Ploeg. Toen een toeschouwer zich ook nog ging mengen in de handtastelijkheden was het voor scheidsrechter Juninck sein om af te blazen. Hij had het kunnen af doen met 10 minuten afkoeling, maar aan de andere kant was dit ook wel weer te begrijpen, al gaat deze wedstrijd natuurlijk uitgespeeld worden en dan kan je voor 10 minuten anderhalf uur in de auto zitten op een doordeweekse avond. Onbegrijpelijk en zinloos gedrag van alle betrokkenen. Komende zaterdag 14 april de volgende kans en wel tegen E.V.C. uit Edam, thuis om 14.30 uur.