Weerbericht Medemblik – regenachtig

MEDEMBLIK – Vandaag zullen wij de zon maar zeer sporadisch te zien krijgen, de bewolking trekt dicht en in later in de ochtend neemt de buienkans toe en gaat het regenen. De middagtemperatuur loopt op naar 8 graden bij een matige tot vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidoosten. In de nacht naar woensdagdag daalt het kwik naar 6 graden.

Woensdag regent het langdurig en kan er lokaal 8 tot 10mm regen vallen. De temperatuur is met 6 graden aan de frisse kant terwijl de wind draait naar het westen tot noordwesten en matig tot vrij krachtig van sterkte is. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 3 graden.

Donderdag is een dag waarop de zon regelmatig te zien zal zijn en er uit de aanwezige bewolking en enkel spatje regen kan vallen. Met 8 graden overdag en in de nacht naar vrijdag 2 graden blijft het aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. 

Vanaf vrijdag komen de buien terug en verdwijnt de zon veelal achter de bewolking. Met temperaturen van 10 graden op vrijdag tot 9 graden op zondag hebben wij het wel gehad wat de temperatuur betreft. Vanaf volgende week gaat de temperatuur langzaam aan omhoog richting de 11 á 12 graden maar blijft het onstabiel weer met regelmatig een bui.