Weerbericht Medemblik – zonnige momenten

MEDEMBLIK – Vandaag starten wij met veel bewolking maar waar toch ook ruimte is voor een paar zonnige momenten, in de middag trekt de bewolking verder dicht en neemt de kans op een buitje toe. De middagtemperatuur loopt op naar 10 graden bij een zwakke wind uit het zuiden tot zuidoosten. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar 4 graden en draait de wind naar het noorden tot noordwesten.

Zondag is een bewolkte maar wel zo goed als droge dag, de zon zal niet veel te zien zijn en met 9 graden in de middag is het iets frisser dan vandaag. De wind is matig 3Bft en komt uit het noorden tot noordwesten. In de nacht naar maandag daalt het kwik tot net boven het vriespunt en is in de vroege ochtend de kans op een graadje vorst aanwezig.

Maandag is ook nog een vrij knappe dag, 8 graden in de middag, een zwakke tot matige wind uit het westen/noordwesten en flinke zonnige perioden. Na maandag krijgen we een paar dagen van onstabiel weer met regelmatig een bui, op zowel dinsdag als woensdag kan er tot 6mm neerslag gaan vallen. Overdag ligt de temperatuur rond de 7 graden op dinsdag en 6 graden op woensdag. De wind is op beide dagen matig tot vrij krachtig tijdens een bui soms even krachtig 4 tot 6Bft en waait uit het zuiden op dinsdag en uit het noordwesten op woensdag. De nachttemperaturen liggen rond de 2 á 3 graden.