Omring-curcus – Beter op de Been, voorkom vallen

HOORN – Het aantal valongevallen blijft stijgen, vooral onder 85-plussers. Elke dag overlijden negen mensen aan de gevolgen van een val. Elke vijf minuten komt een oudere op de Spoedeisende Hulp binnen door een valongeval. Daarom heeft Omring de valpreventiecursus Beter op de Been ontwikkeld. Deze cursus start 9 april in Hoorn.

Het risico van vallen

Ouderen wonen langer zelfstandig thuis. Maar wist u dat 65-plussers gemiddeld drie keer per jaar vallen? Vallen is de meest voorkomende oorzaak van ernstig letsel bij ouderen. Een val kan zeer ingrijpende gevolgen hebben voor de gezondheid en zelfstandigheid, denk bijvoorbeeld aan een gebroken heup.

Voorkomen is beter dan genezen

Met de training Beter op de Been van Omring gaat u zelf aan de slag om vallen te voorkomen. De training bestaat uit twee delen. In het eerste deel krijgt u informatie over valrisico’s en hoe u deze kunt vermijden. In het tweede deel doet u oefeningen. Met deze oefeningen werkt u aan een betere conditie en meer spierkracht. Zo verbetert u uw evenwicht en wordt de kans op vallen kleiner.

Data en locaties

De cursus Beter op de Been start op 9 april in Hoorn. De cursus bestaat uit vier lessen van 1,5 uur en kost € 50,- met Omringpas. Zonder Omringpas betaalt u €57,50. Uiterste aanmelddatum is 1 april 2018.

De zekerheid van goede kwaliteit

De training Beter op de Been is ontworpen volgens de richtlijn ‘In Balans’ en wordt gegeven door een fysiotherapeut van Omring die tevens gecertificeerd ‘In Balans’ trainer is. In Balans is ontwikkeld op basis van kennis uit wetenschappelijk onderzoek naar effectieve valpreventie. Uit onderzoek blijkt dat ouderen na het volgen van de cursus maar liefst 61% minder kans maken om te vallen en dat hun valangst met 37% afneemt.

Vergoeding zorgverzekering

De kosten van deze training worden in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer voor de exacte vergoeding bij uw zorgverzekeraar.