WF Nieuws

Doreen van gezonde jonge vrouw naar doodzieke vrouw door beet van een teek

Gebeten door een teek….. gesloopt door ziekte van Lyme

Gebeten door een teek en inmiddels een chronische vorm van de ziekte van Lyme: het overkwam Doreen (30). Tal van klachten, verkeerde diagnoses en inmiddels aan huis gekluisterd. “Ik lig bijna de hele dag op bed, omdat ik constant moe ben en veel pijn heb.”

Doreen heeft al een lange tijd de ziekte van Lyme. Er is nog één kans op beter worden: een stamcelbehandeling in Duitsland van 30.000 euro. Met haar crowdfundingsactie hoopt ze dat deze behandeling werkelijkheid wordt.

Enige tijd geleden werd er ook een soort gelijke actie op touw gezet voor Robin en Natasja Stienstra uit Medemblik. Zij wisten het benodigde bedrag bijeen te halen en zijn onlangs in Duitsland geweest voor hun behandeling.

Geen energie
Zij had al op de basisschool vage klachten en kon nooit meekomen tijdens gymlessen. Haar opleiding tot mondhygiëniste redde ze niet en ook bij haar kwam er nooit wat uit onderzoeken. Totdat ze zwanger werd. “Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik last van mijn lichaam en onderrug. Niet lang erna ging ik de Ziektewet in en werd er gedacht aan zwangerschapsischias. Ik kwam in een rolstoel terecht.”

Ze dacht dat het wel over zou gaan, maar na de bevalling kon ze nog steeds niet op haar benen staan. “Uit meer onderzoek kwam de diagnose fibromyalgie, gevolgd door hypermobiliteit en chronische vermoeidheid. Toch was het cirkeltje voor mij niet rond nadat ik die diagnoses had gekregen. En na een lange weg bleek inderdaad dat ook ik de ziekte van Lyme heb. De vermoeidheid, pijnen in mijn gewrichten en het niet goed kunnen traplopen: ik wist eindelijk wat het was.”

Slapen doet ook Doreen veel, maar ze probeert toch haar bed uit te komen om een goede moeder te zijn voor haar zoontje. “Ik breng veel tijd door op de bank en mijn man moet ik regelmatig om hulp vragen. Ik heb geleerd dat dingen komen zoals het komt, en dat ik gewoon weinig kan. Qua werk ben ik helemaal afgekeurd. Ik hield van mijn werk in de ouderenzorg, deed dat echt met mijn hart. Ik heb er heel veel moeite mee dat dat niet meer lukt.”

Crowdfundingsactie
De enige kans op genezing is nog de stamcelbehandeling in Duitsland. Om hiervoor geld bij elkaar te sparen, is er een crowdfundingsactie opgezet.

Doreen heeft onlangs gehoord dat ze in Nederland uitbehandeld is, in Duitsland zijn ze verder op het gebied van de ziekte van Lyme. In Duitsland zijn twee klinieken, waarvan de één werkt met vetstamcellen en de andere met bloedstamcellen. Wat ze doen, is stamcellen uit het lichaam halen om te bewerken in het lab, ze te vermenigvuldigen en ze dan opnieuw in het lichaam te plaatsen. De boost met nieuwe stamcellen is een reset voor het immuunsysteem. Dit werkt bij Doreen namelijk bijna niet meer. Ik heb echt maar één doel, en dat is beter worden. Al functioneer ik maar weer voor vijftig procent.” “Mijn leven is me, vooral door mijn zoontje, alles waard.”

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp