Menu van de dag – Hollandse kippensoep

Menu van de dag – Hollandse kippensoep
 
Recipe Type: Voorgerecht
Author: DEEN Supermarkten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • Snijd een schone maar ongepelde ui in vieren. Snijd 2 stengels bleekselderij, 5 worteltjes en ¾ prei in grove stukken.
  • Bewaar de rest van de groente voor later.
  • Doe de kipvleugeltjes en bouten met de stukken groente, in een (MasterChef) hoge pan (7,8 liter).
  • Schenk er 3½ l koud water bij en laat op een hoog vuur aan de kook komen.
  • Schep schuim dat naar boven komt weg met een (schuim)spaan.
  • Voeg als er geen nieuw schuim meer naar bovenkomt het laurierblad, de foelie, de tijm, ¾ van het bosje peterselie en 1 tl versgemalen peper toe.
  • Zet de pan op het allerlaagste vuur en laat de bouillon ca. 4 uur zachtjes trekken.
  • Zeef de bouillon boven een grote (MasterChef) mengschaal (5 liter).
  • Doe de bouillon terug in de pan en kook tot ca. 2 liter over is en de bouillon lekker krachtig van smaak is geworden.
  • Haal in de tussentijd het kippenvlees van het bot en doe dat terug in de bouillon.
  • Snijd de achtergehouden bleekselderij in dunne plakjes, de wortel in stukjes en de prei in ringen.
  • Voeg de kleingesneden groenten en de vermicelli aan de bouillon toe en laat 7-9 minuten zachtjes koken tot de vermicelli gaar is.
  • Proef en breng de kippensoep op smaak met, peper, maggi en eventueel wat zout.
  • Hak de rest van de peterselie fijn en voeg toe aan de soep.
  • Direct serveren of laten afkoelen en bewaren: een paar dagen in de koelkast of verdeeld in kleinere porties in de diepvries voor zelfs wel een half jaar.
Instructions
  1. grote ui
  2. stengels bleekselderij
  3. worteltjes
  4. kleine prei
  5. kg kipvleugeltjes
  6. kippenbouten
  7. laurierblaadjes
  8. stukjes foelie
  9. takjes tijm
  10. bosje peterselie
  11. vers gemalen peper
  12. g vermicelli
  13. Maggi
Serving size: 4 Calories: 540 kcal Fat: 34g Carbohydrates: 16g Protein: 42g