Voetbal: Opperdoes vergeet te winnen tegen Alcmaria Victrix

OPPERDOES – Opperdoes heeft tegen de directe concurrent Alcmaria Victrix met een gelijkspel van 0-0 genoegen moeten nemen. En dit zal toch enigszins aanvoelen als 2 punten te hebben laten liggen. Want vooral op basis van het laatste kwart van de wedstrijd had de winst binnen gesleept moeten worden. Het was een zeer sportieve wedstrijd die scheidsrechter Groot niet veel problemen heeft gegeven. Beide ploegen waren van goede wil, maar konden niet echt gevaarlijk worden. Een schot van Tamo Karpetian net over en een afstandsschot van Alcmaria waren bijna de grootste wapenfeiten. De beste kans was voor de thuisploeg, maar Jan Ploeg kon ternauwernood de inzet van vlakbij met de voeten onschadelijk maken.

Na de pauze veranderde er weinig. Opperdoes kwam wel wat aan kleine kansjes en klopte voorzichtig aan de deur. Dit veranderde naar het einde toe. Opperdoes voelde dat er iets te halen viel en meldde zich steeds nadrukkelijker op de Alkmaarse helft. Die leken er wel wat doorheen te zitten en dit bood de bezoekers de kans om nadrukkelijk op zoek te gaan naar de winnende treffer, want zoveel was wel duidelijk, wie als eerste zou scoren zou de partij winnen. En de kansen kwamen er voor Opperdoes. Maar de beste man van de thuisploeg was de uitstekende doelman die op zeker een aantal doelpunten wist te voorkomen.

Vooral de redding vlak voor tijd op de uitstekende inzet van invaller Sven Sinkeldam verdiend vermelding. De bal in de uiterste hoek kon nog net aangetikt worden en tot corner gereduceerd worden. Ook op de inzet van Rick Mienes kreeg hij nog een handje tegen en 1 op 1 met dezelfde speler was hij de baas. Op de kopbal van Tamo Karpetian was hij geslagen, daar was de paal de sta in de weg. En zo waren er nog wat situaties die bij wat meer overzicht een doelpunt hadden kunnen opleveren. Kunnen en hadden , daar bleef het bij en zo kregen beiden ploegen een punt en dit was voor de thuisploeg een opluchting en voor de gasten een ( lichte ) teleurstelling afgaande op het laatste kwart.

Komende zaterdag 17 maart nieuwe kansen tegen het op stoom zijnde Z.C.F.C. aanvang 14.30 uur.

Reageer op dit onderwerp