Weerbericht Medemblik – buien maar ook ruimte voor de zon

MEDEMBLIK – Vandaag is het hoofdzakelijk bewolkt met zo nu en dan een glimp van de zon. Uit de aanwezige bewolking gaat zo nu en en dan een bui vallen die soms even lekker kunnen doorregenen. De middagtemperatuur loopt naar 9 graden bij een vrij matige wind uit het westen tot zuidwesten. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar net boven het vriespunt en kan het tegen het ochtendgloren glad gaan worden.

Donderdag ook nog een regenachtige dag met soms war ruimte voor de zon, de temperatuur is met 6 graden vrijwel normaal voor de tijd van het jaar en de matige wind waait dan uit het zuidwesten. In de nacht naar vrijdag daalt het  kwik naar 3 graden.

Vrijdag lijkt een droge dag te gaan worden met flinke zonnige perioden. De temperatuur loopt op naar 8 graden bij een vrij matige wind uit het westen tot zuidwesten. Het weekend verloopt warm en nat, zaterdag wordt het 10 graden en zondag kan het 11 graden gaan worden. De nacht temperaturen gaan zeker in de nacht van zondag op maandag fors omhoog naar rond de 6 á 7 graden.