Oefening in de vrieskou KNRM Medemblik en Andijk

MEDEMBLIK/ANDIJK – Dinsdag 6 februari hebben de reddingboten van KNRM Medemblik geoefend met een NH90 helikopter van de Koninklijke Marine. Ondanks temperaturen rond het vriespunt was het een geslaagde oefening. De vrijwilligers van de KNRM varen onder verschillende weersomstandigheden uit. Om hierop voor te bereiden wordt er ook in deze omstandigheden geoefend. Met temperaturen rond het vriespunt, en ijs op het dek, was het een uitdagende oefening voor de bemanning van reddingboten ’t Span en Bernardine van KNRM Medemblik. Er zijn verschillende oefeningen gehouden met een NH90 helikopter van de Koninklijke Marine. Naast het oefenen van de onderlinge communicatie is er ook meermaals een helikopterredder afgezet op een varende reddingboot. Vanwege de ijsafzetting aan dek is er uiteindelijk afgezien van het omhoog hijsen (hoisten) van KNRM bemanningsleden.   ]]>