Weerbericht Medemblik – zonnig met sluierbewolking

MEDEMBLIK – Vandaag zijn er flinke zonnige perioden maar ook trekt er van tijd tot tijd wat sluierbewolking over. De middagtemperatuur loopt op naar net boven het vriespunt bij een matige wind uit het oosten. In de nacht naar woensdag gaat het matig vriezen, zo rond de 5 lokaal mogelijk 6 graden vorst. Woensdag wordt een zonovergoten dag met maar weinig wind. Overdag 2 graden in de nacht naar donderdag vriest het 4 graden. Daarna gaat de temperatuur stapje voor stapje weer omhoog en lijkt het gedaan met de vorstperiode. Donderdag draait de wind naar het zuiden en loopt de temperatuur overdag al op naar 4 graden en vriest het in de nacht naar vrijdag nog maar 1 graadje. Op vrijdag neemt de kans op sneeuw toe en wordt het zo’n 4 graden en vriest het nog één keertje in de nacht. Het weekend verloopt wisselvallig, zaterdag nog veel zon, overdag 5 graden en in de nacht naar zondag 0 graden. De wind draait zaterdag naar het zuidwesten en is matig, 4Bft. Zondag neemt de kans op neerslag toe en loopt de temperatuur overdag op naar 6 graden en in de nacht naar maandag vriest het niet langer.]]>